Москов освободи внезапно директора на РЗИ-Варна

18:26, 23 юни 15 / Политика 25 1249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна, д-р Светла Станева, е била освободена от поста, научи Topnovini.bg. Заповед за прекратяване на трудовите правоотношения с Министерството на здравеопазването й е била връчена днес. Мотиви за освобождаването на д-р Станева в документа не са посочени, освен един член, който позволява на министъра на здравеопазването - Петър Москов - да освобождава едностранно от длъжност директорите на РЗИ.

Д-р Станева, която е доказан специалист в областта на епидемиологията и е добре позната на варненската общественост, не е получила предложение да бъде преназначена в оглавяваната по-рано от нея Дирекция "Надзор на заразните болести”. Така, след дълги години вярна и всеотдайна служба, квалитетният специалист се влива в редиците на безработните.

Потърсена за коментар, д-р Станева заяви единствено, че е освободена законосъобразно, но не пожела да навлиза в детайли. Каза, че оттук нататък смята да си почине, след което възнамерява да намери друго приложение на натрупания през годините опит.

По всичко личи обаче, че поредният кадрил в системата на здравеопазването е на политическа, а не на експертна основа. Д-р Станева оглави РЗИ-Варна по време на кабинета "Орешарски".

По информация на Topnovini.bg до провеждането на конкурс директорски функции в РЗИ-Варна ще изпълнява досегашната заместничка на д-р Станева – д-р Дочка Михайлова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама