Арестуваха шуменски наркодилър при спецакция във Варна

14:45, 29 юни 15 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
27-годишен шуменец е арестуван във Варна при специализирана полицейска операция, която е във връзка с образувано досъдебно производство за наркоразпространение, съобщиха за Topnovini.bg от полицията в морския град.

Младият мъж с инициали Х.Н. е задържан при полицейска проверка на ул. "Цар Асен" на 25 юни, четвъртък, около 21:15 часа. У него униформените намерили найлоново пакетче с тегло 1.17 грама, съдържащо вещество, производно на амфетамина. При последвалите процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, от хотелска стая, обитавана от шуменеца, са намерени и иззети две найлонови пакетчета със същото съдържание, както и 2 таблетки.

От направените експертни справки е установено, че бялото вещество и таблетките са производни на амфетамин, с общо тегло от 2. 52 грама. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, като впоследствие му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". 

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354А, ал.1 от Наказателния кодекс – за производство и разпространение на наркотици, който предвижда затвор от 10 до 15 години и глоба от 100 хил. до 200 хил. лева.  Материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура - Варна, като предстои с делото да се захванат окръжните обвинители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама