"Силните срещу дрогата" събра мало и голямо в Девня (снимки)

15:34, 29 юни 15 / Спорт 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уникален спортен празник под мотото "Силните срещу дрогата” се проведе в Девня. Шоуто започна в късния следобед на съботния ден и се вихри почти до тъмно. Много жители на градчето се потопиха в емоции, създадени им по инициатива на кмета Атанас Кузев и цялото ръководство на Община Девня.

Събитието бе посветено на Международния ден за борба с наркотиците и премина при перфектна организация. В увертюрата публиката аплодира отборите на Девня по футбол, борба, тенис на маса и кикбокс, сред които бяха трикратният световен шампион Владимир Вълев - Питбула и европейският първенец Кристиян Георгиев.

След това адреналинът се покачи, когато край въжетата излязоха шестима представители на Българската федерация на силовите атлети "Айрън мен”. Юнаците от София, Силистра, Плевен и Червен бряг участваха в кръг от откритото държавно първенство по силов многобой, което е част от националната кампания на Министерството на младежта и спорта и Спортната асоциация на МВР под надслов "Силните срещу дрогата”.

Здравеняците се конкурираха в шест дисциплини, като първите две от тях бяха и най-атрактивни. Над всички беше 120-килограмовият исполин от Червен бряг Петьо Христов. Той издърпа от легнало положение тежащ над 2 тона бус само за 17 секунди, а след това претърколи 500-килограмова гума четири пъти за 24 секунди. Неговите умения, както и тези на колегите му, заслужиха бурните овации на публиката, а много от зрителите увековечиха зрелищната надпревара, като се щракнаха за спомен с гигантите.

Във вдигането на тежест от лежанка се включиха и аматьори, като най-добрите получиха награди, осигурени от Община Девня. Призове бяха връчени и на атлетите, както и на състезателите от четирите местни клуба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама