Стотици се простиха с легендата Тодор Славов (обновена)

12:42, 01 юли 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици варненци и спортисти от цялата страна се събраха пред Катедралния храм "Свето Успение Богородично", за да се простят с рали пилота Тодор Славов, който ни напусна завинаги на 31 години. Тялото на нелепо загиналия състезател е положено в ковчег в Светата обител, където опечалените си вземат последно сбогом.

Най-малко 40 състезателни коли от клубове в цяла България паркираха пред Катедралата. След опелото пилоти и навигатори ще се включат в траурната процесия със състезателните автомобили, за да съпроводят Тодор в последния му земен път, който ще завърши на Старите варненски гробища. Колите са облепени с лика на Тодор Славов и посланието "Шампионът не умира, той става легенда".

В Катедралния храм на Варна присъстват и най-големите имена на българския автомобилен спорт като Крум Дончев, Петър Гьошев, Пламен Стойков, Димитър Илиев и др. Венци и цветя до тленните останки на починалия поднесоха представители на различни институции и на спортни клубове, включително от Румъния и Сърбия. По настояване на близките на загиналия медиите не бяха допуснати в храма.

В 15 часа процесията потегли към гробищата, а рев на състезателни коли и мотори огласи централния булевард "Владислав Варненчик".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама