Центърът на Варна става национална археологическа ценност

15:00, 02 юли 15 / Култура 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради третия варненски енеолитен некропол част от центъра на Варна придоби статут на археологическа недвижима културна ценност от национално значение, съобщиха от администрацията на район "Одесос", като се позоваха на заповед на министъра на културата Вежди Рашидов.

Теренът, в който попада културната ценност, е заключен между улиците „Хан Тервел”, „Григорий Цимблак”, „Тодор Влайков”, източния край на ул. „Константин Доганов”, „Антон Страшимиров” и „Филип Тотю”. Общата му площ е 37 дка.

Заповедта на министъра е от април и е обнародвана през май в Държавен вестник. Едва сега обаче районната администрация съобщава за нея.

Собствениците и носителите на вещни права могат да се запознаят със заповедта на министър Рашидов и да разберат как точно ще повлияе обявяването на терена за археологическа недвижима ценност от национално значение в понеделник и четвъртък от 9.00 до 12.00 часа в стая 305 на администрацията на район „Одесос”.

Заповедта може да бъда обжалвана по общия ред в едномесечен срок от съобщението за издаването й пред Върховния административен съд, чрез район „Одесос“, с жалба и два еднообразни екземпляра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама