Туристическият сезон във Варна е в колапс

18:07, 02 юли 15 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една от най-големите и достъпни летни атракции, туристическите корабчета, останаха без клиенти този сезон. Това съобщи за Topnovini.bg. директорът на Морска администрация-Варна кап. Валентин Енчев. Той изтъкна, че за пръв път в практиката си наблюдава туристически сезон, при който няма интерес към тези корабчета.

Като цяло този сезон се забелязват празни плажове и малко плавателни съдове, казва още капитан Енчев. Той отбеляза, че Морска администрация е уведомена за разкриването на 25 водни бази, докато по това време на миналата година техният брой е бил 33. През технически преглед са преминали 47 корабчета за сезонен превоз на хора, а миналата година регистрираните лодки са били 65.

В сряда, 1 юли, служители на Морска администрация са извършили обход в акваторията на север от Каварна до румънската граница и на юг – от Варна до нос Емине. Инспекторите са се натъкнали само на 11 плавателни съда. От тях 5 са били лодките за разходка, а останалите – риболовни плавателни съдове. В река Камчия са проверени 4 "пиратски" корабчета, както и 1 на Морската гара във Варна. Инспекторите не са констатирали нередности на плавателните съдове. Съставили са единствено акт за неизправен джет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама