Йлияна Йотова заяви, че Мая Манолова би била добър омбудсман

22:52, 03 юли 15 / Политика 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народният представител от БСП Мая Манолова би била много добър и успешен омбудсман на Българи, заяви евродепутатът Илияна Йотова в предаването „Панорама” по БНТ по повод предложението за нов омбудсман.

Тя изрази и опасението си относно възможността да бъде отложена реформата в съдебната система с оглед на предстоящите местни избори.

„За БСП е важно да бъдат избрани добрите кметове на предстоящите местни избори“, заяви Йотова в ефира, като сподели, че ще се търси подкрепа от левите сили на изборите.

По повод освобождаването на Антон Кутев и Кристиан Вигенин от Изпълнителното бюро на БСП, евродепутатът каза, че те не са в партията, за да бъдат непременно в този неин орган.

„Аз съм убедена, че на предстоящите избори те ще продължат да работя за БСП”, обясни тя, като отбеляза, че всеки нов лидер има правото да избере с кого да работи.

Във връзка с гръцката криза урокът за България е, че не могат да се теглят колосални дългове, които ще трябва да се плащат, както българският от 16 млрд. лева, изтеглен от правителството на Борисов, сподели Йотова.

Според нея еврозоната също е виновна за гръцката криза, а не само Гърция, но това се премълчава.

„Защото изведнъж лихвата по дълговете бе вдигната с почти 2%, а и високите стойности на еврото накараха държавата да забуксува”, коментира тя и припомни, че е било предлагано орязване на доходите в гръцката страна, съкращение в публичната сфера, увеличение на данъците и редица други рестрективни мерки, предлагани от Европа.

След референдума на 5 юли правителството на Гърция ще има волята на народа зад гърба си, за да води преговори за собствения си дълг, каза още евродепутатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама