Варненци протестираха под дъжда срещу монопола на корпорациите (снимки)

21:28, 04 юли 15 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
30 души събра протестът под надслов "Не на ТПТИ и СЕТА” във Варна. Демонстрацията започна тази вечер в градинката до сградата на Общината, където и завърши. Организираха я представители на Автономния работнически синдикат (АРС). Паралелен протест имаше и в София.

"Излезли сме на протест срещу 4 порочни търговски споразумения, които се опитва да ни пробута САЩ в лицето на конгреса и Европейския съюз. Това са Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции (ТПТИ), търговското споразумение с Канада – СЕТА, Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (TTIP) и Споразумение за търговията с услуги (TISA ).

С тях се цели корпоративните лобита и октоподи да завземат повече територии извън САЩ. Това, което нас ни касае, са споразуменията ТПТИ и СЕТА, защото са в напреднала фаза. С уеднаквяването на нетарифните бариери, предвидено в споразумението, на практика ще се занижат санитарните и хранителни стандарти в търговията и Европа ще бъде принудена да отмени съществуващите в момента забрани за внос на обработени с химични вещества меса и храни“, заяви пред демонстрантите варненецът Иво Иванов.

На журналистически въпрос защо повечето от организаторите са с руски фамилии, както се вижда от авансовата пресинформация, Иванов се разкрещя:

"Това, което сте получили в редакциите си, не е официален документ, нямате подписи и печати. Изобщо не ме интересува кой какви имена има, не ги познавам тези хора. Казвам изрично тук няма никакви идеологии, партии и организации. В момента правите едни абсолютно идиотски провокации“.

Със скандирания "Политици, крадци, кукли на конци“ демонстрантите обиколиха централните варненски булеварди, а хората така и не разбраха за какво протестират.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама