Министър Москов похвали варненска болница (видео)

19:32, 06 юли 15 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненската УМБАЛ "Света Марина“ е умален модел за това, което трябва да бъде държавата ни. Това каза министърът на здравеопазването д-р Петър Москов след посещението си днес в най-голямата болница в Североизточна България.

"Моделът на инвестиции във високотехнологична апаратура, за да се помага на пациентите, какъвто е моделът в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна, е правилният път за развитие на здравеопазването ни. Тук става въпрос за инвестиции в апаратура, във високо оборудвани центрове, в които специалистите могат да са сигурни в собствената си диагноза, от една страна, и да дават спокойствие на пациентите, от друга, че начинът на диагностициране и начинът на лечение са модерни. За болници като "Света Марина" - подкрепа, пълният агреман на държавата, че така трябва да се развиват нещата“, каза още министър Москов.

Той и неговият заместник Ваньо Шарков днес бяха на посещение в УМБАЛ "Св. Марина“ във Варна. Те разгледаха новата високотехнологична апаратура във варненската университетска болница – първите в България Робот за разтваряне на цитостатици, 3D лапароскопски апарат, софтуер за редките болести и нова система в патоанатомията, както и Центъра по транслационна медицина и клетъчна терапия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама