ТИМ превръща в кръчма Калните бани във Варна

22:50, 06 юли 15 25 883 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от първите символи на морския туризъм в България – Калните бани във Варна, стават поредното заведение на крайбрежната алея в града. Въпреки че здравното министерство е било съсобственик на имота, никой там не знае за колко пари е продаден той, разказва репортаж на Нова телевизия. Баните са ползвани за лечебни процедури близо век от пациенти от цяла Европа.

Собственик на Калните бани вече е концесионерът на варненския плаж – близката до групировката ТИМ фирма "Лазурен бряг 91". От Община Варна потвърждават, че са задействани документи за превръщането на калолечебницата в заведение за обществено хранене. От Министерството на културата одобрили сделката, при това без да признават баните за културна ценност.

Екипът на Нова попита бившия собственик – Специализираната болница за рехабилитация във Варна, за колко е продаден имотът на плажа. Лечебното заведение се оказва акционерно дружество между здравното министерство и фирма, регистрирана в Панама.

"Ние много години се борехме някой да ни разреши да направим реконструкция и ремонт, не ни се даде това разрешение. Не е продадено на безценица, това ви го гарантирам", заяви Милена Николова, заместник-директор на болницата.

От здравното министерство обаче нищо не гарантират, водели дела с панамската фирма. "Това, което някой преди нас е цапцаросвал, разбирам, че аз трябва да отговарям за него", измъкна се министърът на здравеопазването д-р Петър Москов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама