Потвърдиха ареста на германец, наръгал друг турист край Варна

13:09, 07 юли 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на германския гражданин Тобияс Замарция, разследван за извършен от него опит да ограби със сила пари и мобилен телефон от негов сънародник. Грабежът е бил придружен и със средна телесна повреда.

Инцидентът стана преди 10-ина дни на търговска алея в курортния комплекс „Златни пясъци”. Пострадалият Джъстин Шнайдер е 21-годишен немски турист. След като Тобияс го наръгал в корема, се опитал да му вземе парите и телефона.  Потърпевшият успял да избяга, без да бъде ограбен, и бил настанен за лечение в МБАЛ „Св. Анна“. Няма опасност за живота му.

Миналата седмица Варненският окръжен съд (ВОС) определи първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 20-годишния нападател, който днес поиска от апелативната инстанция да  му бъде определена „парична гаранция“. Магистратите обаче споделиха изводите на ВОС, според които всички събрани доказателства до настоящия момент обосновават категорично предположението, че Тобияс е автор на престъплението. Проведен е следствен експеримент, разпитани са основните свидетели, присъствали на нападението, както и пострадалия. Има данни, че  обвиняемият е направил опит да въздейства върху свидетел на инцидента.

Независимо, че Замарция е гражданин на ЕС и има право на свободно придвижване, към настоящия момент той няма установен адрес в България, където се водят следствените действия. С оглед наличието на чужди граждани като свидетели, пострадал и обвиняем в това наказателно преследване, съдът указа на органите на досъдебното производство да приключат разследването в максимално разумни срокове. По преценка на прокуратурата наказателното производство спрямо Тобияс Замарция би могло да се разглежда и в Германия. Докато приключи обаче разследването в България, младият германец ще остане в ареста и поради опасността да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава ареста на Тобияс Замарция, разследван за опит за грабеж и причиняване на средна телесна повреда на свой сънародник е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама