Филм за тоталното замърсяване на планетата показват във Варна

14:17, 07 юли 15 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Филмът "Бунище-Земя”, който ще ни накара да се замислим в какво се превръща планетата заради отпадъците от човешката дейност, ще бъде показан във Варна. Безплатната прожекция е насрочена за 20:30 часа на 10 юли зад сградата на НАОП "Николай Коперник”.

Продуцентът на филма – известният актьор и режисьор Джеръми Айрънс, предприема пътуване по света - от Исландия до Индонезия, в което разговаря с учени, политици и обикновени хора, чието здраве и всекидневие е било повлияно крайно негативно от изхвърляните отпадъци. Така, той се потапя в свят на страховити разкрития и надежда.

Лентата ще бъде показана като част от кампанията „Морето не е за една ваканция”, която се реализира във Варна с подкрепата на фондация „Мейдей, „Грийнпийс” – България, и екологичното сдружение „За земята”.

"Надяваме се да можем да поговорим за отпадъците като наша отговорност - какво може да направи всеки от нас да намали своите отпадъци, как можем да ги събираме разделно и предаваме за рециклиране, как да компостираме. Също така как да направим така, че в морето да не плуват тонове пластмаса, която се разгражда до малки частици и вреди и на морските обитатели, и на нас”, сподели Борислава Григорова, доброволец към „Грийнпийс”- България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама