Социалните работници във Варна излизат на протест

17:56, 07 юли 15 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протест срещу ниските трудови възнаграждения подготвят социалните работници във Варна. За този четвъртък, 9 юли, е насрочена символична демонстрация, при която всички ще останат на работните си места, но ще носят лентички с надпис "Аз протестирам”. Това съобщи за Topnovini.bg Владимир Бучков, председател на синдикалната организация на КНСБ в Дирекция "Социално подпомагане”.

Основната причина за недоволството е фактът, че заплатите на заетите в социалната сфера не са актуализирани от 2012 година. Средното месечно възнаграждение на служителите в Агенцията е 646 лв., но след удръжките за данъци и осигуровки, заплата рядко надвишава 400 лева. Друг сериозен проблем са и лошите условия на труд, недоволстват социални работници.

Протестът се организира от Федерацията на независимите синдикати и от синдикалната организация на работещите в социалното подпомагане и социалните услуги към КНСБ.

В интернет форумите вече се надигна вълна от коментиращи, като някои от тях твърдо подкрепят исканията на социалните работници, а други открито ги заклеймяват. В тази връзка организаторите подчертават, че в четвъртък протестиращите ще приемат и обслужват граждани, като единствената разлика ще е, че ще носят обозначителните лентички.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама