Осем удавници са спасени на Златни пясъци до обяд

13:43, 25 юли 15 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осем чужденци са спасени от удавяне в морето край Варна днес до обяд, съобщи д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ І "Света Клементина", който осигурява медицинското обслужване по градските плажове и в курортните комплекси. По думите му медици и спасители бягат по плажовете като за световно.

Инцидентите са станали в курорта "Златни пясъци", между плажовете "МакДоналдс” и "Амфора". В 11:30 часа на 8 пост в същия район се е разиграл най-тежкият случай. Давил се е виетнамец, който живее в Румъния. Изваден е от водата с трета-четвърта степен на давене, белодробен оток и опасност за живота. Медиците са му приложили пълна реанимация без интубиране и са успели да го спасят и стабилизират. Малко по-късно с линейка на Бърза помощ чужденецът е откаран за по-нататъшно лечение и наблюдение в УМБАЛ "Света Марина".

Д-р Иванов каза още, че от два дни морето е бурно, а предупредителният флаг е червен. Въпреки това плажуващите не спазват ограниченията и затова се е стигнало до инцидентите. Вероятно са се образували дънни ями, което е обяснението за многото давения. Както е известно, след Илинден морето се обръща и се образуват опасни подводни течения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама