Варненски хеликоптер падна край плажа на Царево

17:46, 25 юли 15 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хеликоптер "Робинзон R44", управляван от 61-годишен пилот-инструктор към авиоотряд Варна, падна в морето в близост до Пристанище Царево, съобщиха за burgas.topnovini.bg от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал около 14:20 ч. днес. Машината е потънала за секунди на дълбочина около 3-4 метра и на разстояние 20 метра от брега.

При падането на вертолета няма пострадали хора или нанесени материални щети, въпреки че плажната ивица е била пълна с летовници. На всичкото отгоре в акваторията се е провеждало Републиканско първенство по джет. Не е констатиран и разлив на петролни продукти.

Вертолетът е четириместен, собственост на софийска фирма. Произведен е през 2008 год. и е летял под името на авиоотряд Варна. От проведените до момента полицейски действия е констатирано, че хеликоптерът е излетял от авиобазата в село Калиманци, област Варна, в 13:10 часа и достигнал до Царево.

Около 14:00 ч., в района на местното пристанище, пилотът направил опит за повторно кацане, след като веднъж не успял да се приземи. Той обаче загубил контрол, при което оборотите паднали и хеликоптерът, захождайки, се озовал в морето, след което потънал. Тримата мъже в машината успели да излязат самостоятелно.

В момента на местопроизшествието се намира аварийно-спасителен екип, който предприема мерки за ваденето на хеликоптера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама