Варна спечели финансиране от ЕК за образователна мобилност

08:19, 28 юли 15 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна спечели финансиране от Европейската комисия за проекта „Заедно на вълната на иновациите”, на стойност 50 260 евро. Резултатите бяха обявени от Центъра за развитие на човешките ресурси, който управлява Програма „Еразъм+”, а проектът е по Ключова Дейност 1 – „Образователна мобилност за граждани“.

В него са включени като партньори 5 града, носители на титлата Европейска младежка столица, с които Варна работи активно – Торино, Брага, Марибор, Солун и Гянджа. Проектът има за цел да повиши капацитета на младежките организации, като се предоставят възможности за обмяна на опит, информация и добри практики с градове, носители на титлата.

Чрез провеждането на два тренинга и 5 учебни визити, всяка с продължителност 5 дни, представители на младежкия сектор от Варна ще имат възможност да разширят обхвата на дейността си, чрез създаване на международни партньорства, да придобият знания за по-ефективна работа в сътрудничество с администрацията, както и да пренесат успешни дейности, които могат да бъдат мултиплицирани и реализирани в рамките на Варна – „Европейска младежка столица 2017“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама