Обезглавен труп на крава изхвърли морето край Варна

15:08, 01 авг 15 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обезглавен труп на крава изплува на плаж "Фичоза", в района на хижа "Ветеран". Това съобщи за Topnovini.bg д-р Даниел Денев, изпълняващ длъжността директор на Областната дирекция за безопасност на храните във Варна. 

Сигнал за зловещата находка бил подаден в петък. С помощта на Областна администрация трупът на животното е пренесен от мястото до екарисажа за обезвреждане.

Денев коментира, че добичето е открито без глава, крайници и козина и трудно е било определено точно какво е. Трупът видимо е престоял в морската вода повече от 2-3 седмици. Вероятно животното е изхвърлено от кораб, но това са само догадки, обясни д- Денев. Той каза още, че няма как да се вземат проби за антракс от трупа. Това било невъзможно, защото процесите на разлагане са толкова напреднали, че пробите нищо нямало да покажат.

Междувременно днес ветеринарните власти отмениха забраната за извеждане на паша на домашните животни в село Млада гвардия. Ограничението бе въведено след първия смъртен случай на крава, болна от антракс, а над 500 животни бяха ваксинирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама