Събраха над 4 хил. подписа срещу блок за бедни във Варна

14:50, 03 авг 15 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 4 хил. подписа на жители от варненския квартал „Възраждане” ще бъдат депозирани до края на работния ден в деловодството на Община Варна. Това съобщи за Topnovini.bg Тодор Петронов, председател на Инициативен комитет „Възраждане”. По думите му парафите, събрани до този момент са срещу построяването на социални жилища, в които да бъдат настанени предимно ромски семейства.

Петронов добави, че събирането на подписите продължава. Жителите на квартала възнамеряват да  изкажат своето недоволство и като се включат в сесията на Общинския съвет в сряда, 5 август.

Парцелът, на който се предвижда изграждане на 253 апартамента, се намира във Възраждане 2, между бул. „Република”, бул. „Трети март”, блок 34 и блок 33. Строежът на мини-комплекса е част от Плана на Община Варна за интегриране на българските граждани от ромски произход и други български граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите ситуация /2014 – 2020 година/. В него е заложено изграждането на комплекси за настаняване на социално слаби граждани и многодетни ромски семейства.

Част от жилищата са предназначени и за ромите от кварталите "Аспарухово", "Младост" и "Владиславово", чиито незаконни жилища предстоят да бъдат съборени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама