Двойното убийство в Гроздьово е извършено с незаконен пистолет

17:59, 03 авг 15 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пистолетът, който беше открит на местопроизшествието край село Гроздьово, Варненска област, е незаконен и със заличена марка. Както съобщи Апелативна прокуратура във Варна по-рано днес, в землището на селото в неделя по сигнал бяха открити убити 44-годишната П.В.,чието тяло е било в автомобил, и 58-годишният А.Х. Двамата бяха намерени с огнестрелни рани в главата.

В обясненията си пред разследващите по образуваното досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършено убийство на повече от едно лице – престъпление по член 116, ал. 1, т. 4, образувано от Окръжната прокуратура във Варна, близките на 58-годишния А.Х. са заявили, че не знаят той да е притежавал оръжие. Предстои съдебно-медицинска експертиза, която ще отговори на въпроса дали изстрелите са от това оръжие, балистична експертиза на открития на местопроизшествието пистолет, както и преценка, и събиране на още доказателства, въз основа на които ще се преценява точната квалификация на извършеното деяние.

Резултатите от извършените аутопсии на телата на мъжа и жената показват, че убийствата им са извършени с един изстрел в главата с пистолет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама