Във Варна откриват международния фестивал на монодрамата "Към звездите"

13:57, 04 авг 15 / Култура 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестото издание на Международния фестивал на монодрамата „Световен форум на изкуствата – Към звездите“, под егидата на Международния театрален институт към ЮНЕСКО започва тази вечер в Археологическия музей във Варна.

В програмата участват получили международно признание актьори или спектакли от България, Армения, Беларус, Дания, Полша, Украйна. Българските предложения започват с един от най-емблематичните моноспектакли от предишния сезон–авторската работа на режисьора Веселка Кунчева – „Аз, Сизиф“ на Младежкия театър в София. С това предстaвление ще бъде и открит фестивалът. Актьорът от Народния театър „Иван Вазов“ Николай Урумов пък ще закрие фестивала с най-новия си спектакъл: „Ние, българите: открит урок за чужденци“.

За първи път този най-стар фестивал на монодрамата на открито у нас ще предостави възможността на изявени студенти по актьорско майсторство да участват редом със своите световни колеги. Студентите Даниела Манолова и Рада Кайрякова от класа на проф. Стефан Данаилов ще представят свои разработки в областта на камерната монологична форма – „Само за жени“ от Дарио Фо и „Сопрано“ от П. Колечко, а спектакълът „Граници“ на Ясен Попов, студент по Пантомима на доц. д-р Александър Илиев в НАТФИЗ е напълно авторска инвенция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама