Протестиращи окупираха Община Варна (обновена в 10.53 ч.)

09:17, 05 авг 15 25 605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 400 протестиращи окупираха сградата на Община Варна заради сесията на Общинския съвет. Най-многобройна е групата недоволни граждани на квартал "Чайка", които са дошли да изразят несъгласието си с приетия нов ПУП на района, предвиждащ сериозно застрояване на зелени площи. Не са малко и протестиращите срещу строежа на социален блок в квартал "Възраждане".

Зала "Пленарна" е буквално препълнена от плакати на различните протестиращи. Хората започнаха да се събират в пространството пред сградата на Общината около час преди започването на сесията на местния парламент.

Протестиращите скандираха, че всички са заедно и, че "няма Чайка, Възраждане или Спартак". Чуваха се възгласи "общински боклуци", "мафия" и "мошеници" , както и "оставка". Част от протестиращите са седнали на местата на общинските съветници.

Всички граждани, дошли да изразят недоволството си в залата, поискаха отмяна на дневния ред, като предложиха в него да остане само точката относно решението на общинските съветници от 3 март за новия ПУП на квартал "Чайка".

Не бяха малко хората, които се опитаха да попречат на общински съветници, сред които и Янко Станев, да излязат от залата, когато бе предложена петминутна почивка. След повече от час местните парламентаристи успяха да постигнат кворум, след което бе гласуван дневния ред.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама