До дни започва събаряне на незаконни постройки в Максуда

12:04, 05 авг 15 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От следващата седмица започва събарянето на сгради в ромския квартал "Максуда". Това съобщи по време на сесията на Общинския съвет в зала „Пленарна” кметът на Варна Иван Портних. Той добави, че въпреки, че точката „Запитвания към кмета” е отпаднала от дневния ред, е дошъл в залата, защото вижда, че има напрежение сред гражданите.

„Винаги съм казвал, че съм последният човек, който ще защитава новия ПУП на кв. „Чайка", подчерта Портних. По думите му е важно да се запази спокойствие, за да се стигне до нормални и правилни решения. „Подвеждането на темата за стратегията за ромска интеграция създава напрежение и предлагам на съвета да оттегли тази точка", допълни кметът.

Два часа и половина след началото на заседанието той се появи в залата и взе думата от протестиращ срещу изграждането на социалния блок във „Възраждане" гражданин. Думите му бяха посрещнати с аплодисменти от присъстващите в залата.

Кметът увери, че и заложените в общинската програма процедури по инвитро програмата ще бъдат изпълнени. „Дойдох тук защото сте мои работодатели, както всички 400 000 варненци. Моля ви да запазите спокойствие, за да се вземат правилните решения, защото в дневния ред има важни неща. Проектирането на рибарското пристанище за 10 млн., стартирането на пречиствателната станция на „Златни пясъци", също за 10 млн. Ако днес няма решение, пак губим 41 млн. европейски пари. По фонд „Солидарност" губим 3 млн. лв. за деретата", каза още кметът Портних.

В крайна сметка съветниците гласуваха Плана за интеграция на ромите да отпадне от дневния ред и страстите в зала „Пленарна" временно се успокоиха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама