Наркодилъри продавали свободно дрога в чалготеката на ТИМ

12:53, 24 авг 15 25 1374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В чалгаджийския клуб "Час пик", свързан с групировката ТИМ, са се продавали свободно наркотици, като клиентите са се самообслужвали. Това е установило разследване на Варненската районна прокуратура, под чието ръководство е проведена спецакцията в заведенията на крайбрежната алея в малките часове на неделния ден. 

Както Topnovini.bg първи съобщи, сред арестуваните при щурма на маскираните полицаи е бивш ортак на несебърския наркобос Митьо Очите по прякор Гуспата, иначе Господин Господинов, на 35 години. Същият, заедно с 32-годишен русенец, живеещ във Варна, са оставяли дози с наркотици на определено за целта място в "Час пик", а клиентите се самообслужвали, предавайки парите за дрогата на същото място.

Срещу Гуспата и русенския му ортак са събрани достатъчно доказателства, че са разпространявали наркотични вещества без надлежно разрешение, счита прокурорката Здравка Задгорска. При извършване на лични обиски на Гуспата и на 32-годишния русенец в "Час пик" са намерени различни количества наркотични вещества – кокаин, амфетамини, марихуана. В сейф за съхранение на лични вещи в чалготеката, нает от Гуспата, е открито и газово оръжие. След направената експертна справка е установено, че то е преправено в огнестрелно.

У 32-годишния русенец с инициали П.Б. са намерени същите по вид наркотични вещества, опаковани в подобни разфасовки, каквито са открити и у Гуспата. При условията на неотложност са извършени обиск и претърсване в дома на русенеца, който има свое жилище във Варна. Оттам са иззети значително количество амфетамини, анаболи, чист кокаин, марихуана, празни найлонови пликове за разфасоване на дозите, електронна везна, както и 9-мм патрони, пари в евро и левове. 

Освен двамата наркодилъри, при полицейския щурм са били задържани още трима души, които впоследствие са били освободени, научи Topnovini.bg от източници, близки до разследването. Гуспата и 32-годишният русенец са задържани с прокурорско постановление за 72 часа, като предстои държавното обвинение да поиска от съда да им определи постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража". Работата по досъдебното производство ще продължи под ръководството и надзора на Варненската окръжна прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама