Спасиха тийнейджър от удавяне на плажа във Варна

17:58, 27 авг 15 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
14-годишно момче е спасено на варненския плаж от удавяне, съобщиха от ДКЦ І "Св. Клементина". Инцидентът е станал днес около 16:30 часа.Момчето влязло да се къпе във водата при жълт флаг. Първо му се притекла на помощ девойка, след което дошли и спасителите. На давещия е оказана първа медицинска помощ, стабилизиран е на място и е пуснат в дома си.

При жълт флаг в 11 часа на "Слънчев ден" вчера, 32-годишен молдовец започва да вика за помощ, защото не може да излезе от морето, нагълтал е и доста вода. След като го изваждат от морето веднага е поставен на системи, подложен на различни манипулации, и след известно стабилизиран е и изпратен в УМБАЛ "Света Марина".

Час и половина по-късно 70-годишна жена от Софийско е ударена от силна вълна и започва да се дави. Извадена е в тежко състояние, приложена й е пълна реанимация и след оказаната първа помощ е откарана в реанимацията на УМБАЛ "Св. Марина". Докато е оказвана помощ на жената, по същото време и на същото място започва да се дави 58-годишен руснак. След като го изваждат от водата е поставен на системи, направена е пълна реанимация и след стабилизиране е откаран също в университетската болница.

Същият ден рано сутринта на Варненския плаж се е давел 60-годишен руснак, който е попаднал в дънна яма. Мъжът е изваден от водата. Оказана му е първа помощ от медиците на място и след възстановяване е изпратен в хотела си. На обяд около 12:30 часа е имало неводен инцидент. Жена с 4 деца се оплакала от силна болка в гръдния кош, без да се е удряла или травмирала в морето. След прегледа се оказва, че състоянието е пневмоторакс и е изпратена в МБАЛ "Света Анна", откъдето са потвърдили диагнозата.

В понеделник, 24 август на Южния плаж две 12-годишни момчета попадат в дънна яма. Много бързо се намесват спасителите и медицинските екипи, включени са на системи на място и след стабилизиране са пуснати в домовете си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама