Бизнес делегация от Словакия ще посети Варна

13:53, 28 авг 15 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бизнес делегация от Словакия ще посети Варна догодина. Това съобщи посланикът на Словашката република у нас Н. Пр. Мариан Якубоци по време на среща със зам.-кмета на общината Пейчо Пейчев. Дипломатът бе на посещение в морската столица, придружаван от Едита Благоевова, консул в града.

Интересите на словашките фирми за сътрудничество с местния бизнес са в областта на мениджмънта, морските технологии и управлението на водите.

„Винаги идвам във Варна с удоволствие и вяра, че България не е само София", каза дипломатът и припомни за успешното провеждане на мащабна изложба в морската столица. Той допълни, че има готовност за организиране на повече културни прояви във Варна. „За нас ще бъде удоволствие да бъдем домакини на събития, които популяризират словашката култура, както и на провеждането на форуми в подкрепа на бизнеса. Можете за разчитате на нашата пълна подкрепа“, каза зам.-кметът Пейчо Пейчев.

В края на срещата посланикът изрази добрите си впечатления от промените, които са настъпили във Варна през последната година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама