Юрист от кантората на Емил Радев ще води листата на ГЕРБ във Варна

13:33, 30 авг 15 / Политика 25 1266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Юристът от кантората на евродепутата Емил Радев – Тодор Балабанов, ще води листата на ГЕРБ за новия общински съвет (ОбС) във Варна, научи vnews.bg. Досегашният шеф на бюджетната комисия в градския парламент се счита и за най-вероятния му нов председател в мандата 2015-2018 г, ако ГЕРБ изпълни плана си за местните избори, спечели най-много мандати и направи мнозинство в ОбС.

Високият старт на Балабанов към новия мандат на местната власт стана предизвестен още преди изтичането на стария. Особено натрапчиво доверието към него бе усетено по време на скандалната последна сесия на ОбС, в която Балабанов дирижираше поведението на мнозинството посредством постоянно телефонна връзка с хора извън залата.

Досегашният председател на ОбС Иван Луков бил поставен доста по-надолу в листата – за назидание, а преборването му за нов мандат в градския парламент оставало на способностите му да акумулира преференции в своя полза.

Съвсем извън сметките на ГЕРБ за новия мандат пък останала считаната за ключов играч в мнозинството досегашна шефка на комисията по собственост и стопанство Валентина Софрониева. Отстраняването на "Валя", както я наричат съпартийците й, беше предизвестено с елиминирането на сина й от кметска номинация в Белослав.

Освен с листата за съветниците ГЕРБ са готови и с кандидатурите си за районни кметове. В "Приморски" и "Одесос" управляващите ще заложат на досегашните си титуляри Петя Проданова и Георги Недев. В "Младост" ще играят за Христо Христов, който от човек на "Новото време" се превърна в редови член на ГЕРБ, за да е сигурен, че най-голямата партия няма да му е контра на изборите. Във "Владиславово" ГЕРБ пуска Николай Костадинов, а в "Аспарухово" – Диана Атанасова, особено близка на настоящия председател на ОбС Иван Луков.

Очаква се ГЕРБ официално да представи отбора, с който ще атакува местната власт във Варна, след като кметът Портних излезе в отпуск за кампанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама