Над 3 хиляди са първокласниците във Варна тази година

16:06, 02 сеп 15 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3 227 първокласници, разпределени в 132 паралелки, ще прекрачат прага на варненските общински училища на 15-ти септември, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна

Общо 1175 деца на 5 и 6 години тръгват в подготвителни групи в училищата, като целодневна предучилищна е предвидена за 93 деца на 5 години и  206 деца на 6 години, а полудневна форма на обучение – за 230 деца на 5 години и  646 деца на 6 години.  Нови подготвителни групи се откриват в - ОУ „А.Кънчев“, СОУ „Н.Бозвели“ и ОУ „П.Волов“.

Активно върви подготовката за новата учебна година в Община Варна. По данни на дирекция „Образование и младежки дейности“ от началото на т.г. са извършени или са в процес на приключване ремонтни дейности в 41 училища, 45 детски градини и едно общежитие на стойност  1 818 292 лв. От тях 1 806 745 лв. са от делегирани държавни дейности и дофинансиране от общинския бюджет,  а останалите средства са дарения от училищни настоятелства.

Към момента изцяло е приключил ремонтът в НГХНИ „К.Преславски“.  В СОУ „Л.Каравелов“ е поставен стълбищен платформен подемник за хора с увреждания и училището има готовност да приема ученици с двигателни нарушения.

До 10-ти септември трябва да приключи ремонтът на филиала на СОУПЧЕ „А.С.Пушкин“ - на ул. „Проф.Н.Державин““. До края на седмицата ще бъде сложен финал на дейностите по констуктивното укрепване на сградата на ОУ „Капитан Петко Войвода“.  В ОУ „Черноризец Храбър“ се премахва ажурната част от надстройката на оградата и се провеждат обезопасителни дейности. В СОУ „Найден Геров“ по прилагане на мерки за енергийна ефективност е изготвен проект, има разрешение за строеж, проведена обществена поръчки и сключен договор.

Поради недостатъчно технологично време за изпълнение до откриване на учебната година, дейностите ще бъдат възложени за изпълнение през юни следващата година. В МГ „Д-р П.Берон“ предстои поставяне на спортно съоръжение в двора на училището, като това няма да се отрази на откриването на учебната година. ОДЗ № 10 „Приказка“ е приключил ремонтът на парната инсталация, в ЦДГ 12 „Пинокио“ и ЦДГ 13 „Звездичка“ е направено външно саниране на сградите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама