Турски политици и бизнесмени идват за откриването на къщата-музей на Коджа Юсуф

11:35, 03 сеп 15 / Политика 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делегация от турски политици и бизнесмени ще посети шуменската община Хитрино на 6 септември. По неофициална информация сред гостите ще бъдат кметът на град Адана Хюсеин Сьозлю и валията на Одрин - Дурсун Али Шахин.

Повод за посещението е откриването на къщата-музей „Коджа Юсуф” в село Черна. Изграждането на музейния комплекс в памет на легендарния борец е подкрепено от община Хитрино, от турските общини Адана, Бурса и Одрин, от изпълнителния директор на “Алкомет” Фикрет Индже и други спонсори, съобщават от общинската администрация в Хитрино.

„Поканихме водещи политици и бизнесмени, чакаме потвърждение за точния състав на делегацията”, каза кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.

Според неофициална информация сред поканените е бил и турският премиер Ахмед Давутоглу, но той няма да присъства на откриването.

Междувременно в отворено писмо до медиите ВМРО поиска яснота от българските институции дали турският министър-председател действително планира визита в Шумен на 6 септември.

От ВМРО настояват да не се допуска такова посещение, тъй като според тях то е провокация и недружелюбен акт. Организацията няма нищо против Република Турция, но изборът на дата и място са неподходящи, се казва още в писмото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама