Арестуваха варненски полицай, пласирал дрога на Златни пясъци

16:05, 03 сеп 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима наркодилъри, сред които и действащ полицай, са задържани при специализирана акция в курорта "Златни пясъци", съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Операцията е реализирана на 2 срещу 3 септември под ръководството на Окръжната прокуратура, с участието на органите на МВР и отдел "Вътрешна сигурност". Непосредствено след извършване на сделка с наркотици, са задържани за срок от 24 часа  К.И.К., А.Т.Т. и полицейският служител И.Г.И. от V РУП.

В Окръжната прокуратура във Варна се води досъдебно производство срещу три лица, които в съучастие са държали и разпространявали високорискови и рискови наркотични вещества – престъпление по член 345а, ал.1, във връзка с член 20, ал. 2 от Наказателния кодекс.

След оценка на събраните доказателства наблюдаващият прокурор ще прецени правната квалификация и основанието за искане на постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража". В момента се изготвя съдебната експертиза за откритите наркотици по вид и количество. Разследването по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама