Протестът срещу ромите от Максуда се превърна в политически водевил

20:44, 03 сеп 15 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданският протест срещу настаняването на ромите от съборените коптори в Максуда в общинско общежитие във варненския кв. Победа се превърна в гротесков предизборен водевил, предаде репортер на Topnovini.bg от мястото на събитието.

Подкрепеният от "Атака" кандидат-кмет Костадин Костадинов обвини кмета на район "Младост" Христо Христов, че се опитвал да изпълни партийно решение на ГЕРБ. В същото време обаче дясната ръка на Костадинов и негов съпартиец от ПП "Възраждане", Цончо Ганев, е заместник-кмет на район "Младост" и като такъв се явява подчинен на Христо Христов и ПП ГЕРБ. Оттук изниква и резонният въпрос с какви очи Костадинов си позволява да яха този граждански протест и да сипе "мегафонни" обвинения към районния кмет, който се явява шеф на ортака му.

Припомняме, че определящият се като "националист", "патриот", а в миналото и като "войвода" кандидат-кмет, гласува за скандалния ПУП на кв. Чайка, а след това първи яхна протеста на недоволните граждани.

Районният кмет не остана длъжен на Костадинов и определи демагогията му като "политическа пропаганда". Между двамата се разрази шумен скандал дали ромите от Максуда изобщо е трябвало да бъдат настанявани в общинския приют. Според Христов такива са повелите на Европейския съд по правата на човека. Костадинов обаче го нарече "лъжец" и заяви, че такова решение няма, а ако има, Христов трябва да го покаже.

Пред негодуващите съкварталци кметът на района увери, че ромите са временно настанени в СУПЦ "Анастасия д-р Железкова" и ще бъдат изведени оттам до 20 дни.

"За съжаление сме членове на Европейския съюз и за съжаление трябваше да спазим някаква процедура". С този коментар районният кмет Христо Христов, който от няколко месеца е член на ПП ГЕРБ, обясни на недоволните граждани, че ако общината не бе намерила временен подслон на ромите, България е щяла да понесе санкции от Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама