Издадоха безплатен наръчник на младежките НПО във Варна

13:02, 14 сеп 15 25 560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежките неправителствени организации във Варна се сдобиха с безплатен наръчник. Неговата тема е "Изграждане на комуникационна стратегия в помощ на младежките НПО“.

Помагалото, съдържащо 52 страници, вече е на разположение на организациите, като тиражът е 500 бройки. То е отпечатано по проекта "Създаване на устойчив механизъм за участие на младите хора в процеса на вземане на решения на местно и регионално ниво".

Заснет е 50-минутен филм, който ще бъде прожектиран идните седмици в ромските махали във Варна – в районите „Владислав Варненчик“, Максуда, „Аспарухово“ и село Каменар. Целта е хората да научат за механизмите на вземане на решения, внасяне на предложения в постоянните комисии, заседанията на Общинския съвет и изпълнението им от кметската администрация, ролята на областния управител, изпълнението на държавната политика на местно и регионално ниво. Във видеото говорят секретарят на Община Варна, заместник-областен управител, представител на Общинския съвет, директор на дирекция „Младежки дейности и спорт“, районен кмет и секретар на ОИК. Прожекциите ще бъдат на открито.

Като цяло целева група по проекта на форум "Гражданско общество" са младежите във Варна  - ученическите съвети и Детския парламент, студенти и студентски съвети, роми и ромски НПО, младежи и младежки НПО. Общият брой на преките участници е 45 души, а косвените ползватели на резултата от проекта ще са 800 роми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама