Преместихa 58 роми от приюта в общинска база край Златни пясъци

10:38, 26 сеп 15 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
58 от временно настанените роми в общежитието на СУПЦ "Анастасия Железкова" след акцията по събаряне на незаконните коптори в гетото "Максуда", са преместени в общинската база в местността "Баба Алино" край Златни пясъци. Това съобщи за Topnovini.bg шефът на Дирекция "Социални дейности" в Община Варна Любомира Комитска.

По думите и останалите 8 роми, които са с адресна регистрация в общинa Долни чифлик се връщат по родните си места. Циганите ще останат до края на зимата в базата в местността "Баба Алино", като междувременно общината ще търси вариант как да ги устрои дългосрочно .

Припомняме, че вчера, 25 септември се проведе акция по извеждането на 66 роми от приюта в СУПЦ "Анастасия д-р Железкова". Те бяха временно настанени в базата, след като през август месец събориха незаконните им постройки в "Максуда".

Причината, която налага преместването, е подготовката на сградата за настаняването на 77 ученици на СУПЦ на възраст от 16 до 29 години. "Трябва да се съобразяваме с този факт, защото ни правят постоянни проверки от Европейската комисия", заяви Комитска. По думите й ромите от Максуда нямат право на общински жилища, но от институциите им влизат в положението заради малките деца, които отглеждат. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама