Варненската полиция погна "състезателите" с шумни мотори

13:54, 08 окт 15 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Среднощен шум от пистови мотори и автомобили с премахнати шумозаглушители на ауспуха тормози варненци, живеещи в близост до централните градски булеварди. От пътната полиция отчитат, че оплакванията са зачестили,  затова в града се провежда специализирана акция за залавяне на нарушителите, информира БНТ2-Варна.

Преминаването с висока скорост и пронизителен шум през ремонтираните варненски булеварди е нова мода сред мотоциклетистите и по-младите шофьори. Става дума не толкова за състезателни гонки, колкото за демонстрация на тунинговани превозни средства.

За да се намалят гонките с пистови мотори, още от началото на летния сезон по натоварените булеварди във Варна всички светофари работят денонощно и не минават на обичайния нощен режим с предупредителни жълти светлини. Сега екипите на пътната полиция се стремят да спрат и тези, които вдигат излишен шум – независимо дали през деня или в малките часове.

“Мотоциклетът се спира от движение – това е принудителната мярка, и същият може да се движи, след като се отстрани техническата неизправност”, обясни инспектор Велико Маринов, Пътна полиция – Варна. Същото важи и за автомобилите, които са със скъсен ауспух или подменени шумозаглушители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама