Организират френска "Седмица на вкуса" във Варна

11:12, 10 окт 15 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Френска "Седмица на вкуса" ще се проведе във Варна между 12 и 16 октомври. Програмата включва организиране на кулинарни ателиета, конкурси и състезания. Организатори на събитието са Община Варна и Френския институт.   По повод "Седмица на вкуса"  пристига френска делегация с представители от Професионална гимназия "Жесе дьо Форест" (Северен департамент във Франция), като целта им е да осъществят партньорства и обмен на студенти и преподаватели.

Студентките Полин Боден и Жад Геби ще водят кулинарни ателиета с ученици от професионалната гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" и от Международното френско училище ЕФИВ. Те ще се срещнат и със студенти от Колежа по туризъм – Варна и от Нов Български Университет.

Отбори от шест варненски гимназии с преподаване на френски език ще се състезават в сряда, 14 октомври, в рамките на 5-то издание на Кулинарния ученически конкурс с професионално жури в състав : Петър Йоргов, Филип Спасов и Мирослав Стоянов. Кулинарното предизвикателство за учениците тази година ще бъде да приготвяне на френски разядки.

Презентация-дискусия на френски език на тема "Исторически обзор на удоволствието от вкусовите усещания" ще се проведе във Франкофонски център - Варна на 13 октомври от 18:30часа. На следващия ден в 19:00 часа студентките Полин Боден и Жад Геби, заедно с майстор-готвач Филип Спасов ще представят кулинарно ателие на френски. На него участниците ще приготвят и дегустират специални френски рецепти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама