Откриват Научноизследователски институт във варненски университет

11:00, 20 окт 15 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постановление за откриване на Научноизследователски институт в структурата на Икономическия университет във Варна е прието от Министерски съвет. Предложението за това е на Академичния съвет на висшето училище. Институтът е изследователско звено, което ще обединява по-малки научни звена – Центърът за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии, Центърът за социални изследвания, Изследователският център по глобализация и преки чуждестранни инвестиции, Центърът за иновации и развитие и Центърът за финансови изследвания и развитие. 

Като стратегически цели на института се определят насочването на научните изследвания към значими икономически и социални проблеми, укрепване на връзката университет – бизнес, активизиране участието на академичния състав на висшето училище в национални и международни научни програми и изследвания.

Чрез създаването на института в структурата на Икономическия университет – Варна, ще се организира по нов начин научноизследователската дейност, за да се отговори на изискванията на динамично развиващите се социално-икономически отношения и на ключови документи като Стратегията за развитие на висшето образование в Република България за периода 2014-2020 г. и Националната стратегия за развитие на научните изследвания 2020.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама