Емил Радев: Европа трябва да стане по-решителна в борбата с тероризма

16:32, 14 ное 15 / Политика 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европа трябва да предприеме много по-решителни мерки в борбата с тероризма, заяви в коментар за Topnovini.bg по повод атентатите в Париж евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

По думите му това, което се случи във френската столица, е една огромна трагедия за цяла Европа и всички европейски граждани. "Целта на терористите успя, защото цял Париж е в траур и страх, а оттам нататък и цяла Европа. След този случай е ясно, че Европа трябва да предприеме много по-силни мерки в борбата с тероризма, срещу незаконната миграция и трябва да се увеличи съдействието между службите за сигурност на отделните държави членки“,  изтъкна Емил Радев.

Той добави, че през месец декември се чака законодателно предложение за създаване на европейска гранична полиция, европейска брегова охрана и групи за бързо действие за връщане в трети страни на имигранти, на които не им е потвърдена молбата за убежище. 

Евродепутатът изтъкна, че директивата за резервационните данни ще даде на службите още по-силно оръжие. С нея преди даден човек да извърши терористичен акт ще може да бъде засечен накъде пътува. "Всичко това е на дневен ред, Европа не е спряла да модернизира системата за сигурност и да приема законодателни предложения, които да помогнат на службите за сигурност да се справят с тероризма и незаконните мигранти", увери Емил Радев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама