Един варненец във Франция: Оттук нататък или сопата, или тоягата (видео)

22:12, 14 ное 15 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Злокобна тишина е обзела центъра на Страсбург тази вечер. Малцина граждани реагират на призивите във фейсбук за поставяне на възпоменателни свещички под коледната елха в града – в памет на жертвите на атентатите в Париж. Тази атмосфера пресъздаде в скайп разговор с Topnovini.bg варненецът Светлозар Симеонов, който от години живее във френската столица, а напоследък прекарва уикендите си в Страсбург.

Обстановката в целия френски регион Елзас е нетипична за събота вечер. За първи път в живота си местните виждат толкова засилено полицейско присъствие. Ситуацията е като във "военно положение”, предава сънародникът ни във Франция.  

В някои региони на страната е въведен вечерен час, правителството на Оланд реализира План α, който включва крупна и повсеместна охрана на обекти и събития в цялата страна. За тази цел се предвижда армията временно да мобилизира пълния си ресурс само в пределите на Франция. 

Повечето хора в момента са силно уплашени и дори не могат да си дадат сметка какво точно се случва и кой трябва да понесе отговорност за безпрецедентната ситуация. По този въпрос Светлозар Симеонов има крайно, по думите му, мнение: "Или сопата, или тоягата”.

Целия разговор със сънародника ни по повод кървавия Петък 13-ти в Париж гледайте във видеопрозореца:

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама