"Инжстрой" прави незаконно кръгово на пътя за Златни пясъци (обновена)

11:57, 28 ное 15 25 1088 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Без абсолютно никакво разрешение работници на фирма "Инжстрой" изсичат дървета на пътя за Златни пясъци, сигнализираха за Topnovini.bg от гражданско сдружение "Варна диша". Самоволната сеч се извършва в тревния разделител край Иванов хан, в района на спирка "Миньор", съобщи председателят на екоорганизацията Славена Панайотова.

Тя се е свързала с главния архитект на Варна, арх. Виктор Бузев, който е съобщил, че на мястото се прави незаконно кръгово кръстовище. Бузев е категоричен, че работниците на "Инжстрой" работят без разрешение от общината и е сигнализирал ДНСК, тъй като в момента има друг служебен ангажимент и не може да реагира.

Според главния архитект, ако незаконното преустройство се направи, това ще обрече участниците в движението на тежки катастрофи, защото мястото е неподходящо за такъв тип (кръгова) организация.

По-късно стана ясно, че Община Варна няма никакво касателство с този път, защото той се стопанисва от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Ръководителят на обекта заяви пред медиите, че фирмата извършва реконструкция на участъка по силата на възлагателно писмо от АПИ. Съгласно проекта там ще бъде изградено кръгово кръстовище, като за целта трябва да бъдат премахнати две дървета. Ръководителят не показа разрешителното за сечта, тъй като било в офиса на "Инжстрой".  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама