Военните моряци отбелязаха 130 години от Сръбско-българската война

15:30, 28 ное 15 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Военните моряци отбелязаха 130-тата годишнина от Сръбско-българската война, съобщиха от пресслужбата на Военноморските ни сили. Събитието се състоя пред Паметника на приморци до Община Варна, където се проведе военен ритуал по случай победата на българската войска при Сливница през 1885 година.

Заупокойна молитва в памет на загиналите във войните за независимостта на България отслужи Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. С едноминутно мълчание и падане на колене бе отдадена почит към загиналите за България, в знак на признателност пред паметника бяха поднесени венци и цветя.

След военния ритуала в зала "Пленарна” на Община Варна бе представена книгата на Красимир Узунов "Каймакъ чаланъ”.

На двете събития присъстваха народни представители, областният управител на Варна Стоян Пасев, кметът на града Иван Портних, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, представители на клуб "Традиция”, много граждани, представители на правителствени и неправителствени организации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама