Стартира антиспин кампания във Варна

09:05, 01 дек 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Антиспин кампания под наслов "Нулева стигма, нулева дискриминация“ ще се проведе за осма поредна година във Варна по повод Световния ден за борба със СПИН – 1-ви декември. Организатори са дирекция "Превенции“ към Община Варна, съвместно с консултативни съвет по превенция на ХИВ и СПИН. Инициативата стартира днес и ще продължи до 4-ти декември.

Програмата включва информационни кампании в 10 гимназии. Мобилните кабинети, действащи и като информационни пунктове, ще бъдат разположени на 1 декември на две места във Варна. Единият ще бъде в Медицинския университет от 10:00 до 12:30 часа, а другият в сградата на Варненски свободен университет от 13:00 до 15:00 часа. Гражданите ще могат да се консултират и изследват безплатно и на 2 декември. Тогава пункт ще бъде разположен в Техническия университет от 10:00 до 12:30 часа, както и в Икономическия университет, от 13:00 до 15:00 часа. 

Седмица на отворените врати ще се проведе в Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ в Здравната инспекция във Варна. Програмата включва още и дискусионна среща на организациите, работещи по превенция и контрол на ХИВ/СПИН, на тема "Стратегии за преодоляване на дискриминацията и стигмата сред уязвими групи" по Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама