Историк и фотограф показват "Изгубеният град" във Варна

07:52, 01 фев 16 / Култура 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фотоизложбата “Изгубеният град” на Анна-Александра Богдева и Ерджан Бекир ще бъде открита на 2 февруари от 18:00 часа в Градската художествена галерия "Борис Георгиев” във Варна.

Проектът показва архитектурната красота на града, насочва вниманието към паметта и спомена, вълнува с контраста между разрухата и младостта, разпадът  и раждането на нови символи, разказват творците. Фотографиите са заснети в Обувния завод, ТПК "Мир“, Изоставеното училище-сиропиталище в с.Безводица, Медицинския колеж.

Анна-Александра Богдева е завършила Лицея за древни езици и култури "Константин-Кирил Философ“ с профил "Философия и култура“ и след това специалност "История и теория на културата“ в СУ "Климент Охридски“ преди две години. Занимавала се е с театър, част от времето си посвещава на рисуването, поезията и холистичната медицина. Интересите и проектите й са в сферата на философията, антропологията, историята на изкуството и съвременните негови форми. Силно се вълнува от социално ангажирана фотография, градска антропология и приложна философия и смята, че тези три точки се събират в "Изгубеният град“.

Ерджан Елсевер Бекир е фотограф на проекта. Роден и израснал в Добрич, където започва страстта му към снимането. Следват няколко години самостоятелна практика и задълбочено усвояване на основите на фотографията. Една случайна среща му дава шанс да бъде фотограф в световноизвестен чуждестранен курорт. Впоследствие достига и до работа с MTV и отразяване на техни официални събития. След период на странстване в различни държави, работа и практикуване на фотографията в различни форми, Ерджан Бекир се завръща в родния Добрич, за да преоткрие града за себе си. Част от този град е на път да бъде изгубен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама