Затвор за пиян варненец, убил приятеля си в зверска катастрофа

11:31, 02 фев 16 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
2 години и 8 месеца  затвор в общежитие от открит тип – това е присъдата, която Варненският окръжен съд наложи на 31-годишния Йордан Русев от Варна, след като карайки пиян, убил спътника си. 

В края на май м.г. Русев и негов добър приятел решили да отидат да си купят бира от съседно на Генерал Кантарджиево село. След като употребили голямо количество алкохол в дома на подсъдимия в Климентово, Русев седнал зад волана на своя джип, а до него приятелят му. 

На връщане към  Климентово водачът ускорил скоростта на джипа до около 122 км/ч, като след  ляв завой изгубил контрол върху превозното средство и катастрофирал. 

Водачът получил наранявания, а неговият спътник починал в резултат на травматични увреждания. Кръвната проба показала, че Русев е бил под влияние на 1,68 промила алкохол.

Освен, че ще лежи в затвора, той е лишен от право да управлява автомобила си за срок от пет години. Мъжът трябва да плати съдебните разноски, както и разходите за частния обвинител и граждански ищец в процеса. Съдебното заседание се проведе в условията на съкратено следствие, при което Русев призна вината си, както и фактите, посочени в обвинителния акт.

От пресцентъра на съда уточняват, че за 12 години подсъдимият има само една глоба за нарушение на Закона за движение по пътищата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама