Многодетна майка обра школска директорка във варненско село

12:56, 09 фев 16 25 735 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Многодетна майка и съпруга на затворник от Девня извърши нагла кражба от училището в село Михалич.  33-годишната жена с инициали Г.С. е задигнала портмоне с 95 лева и карти за градския транспорт от чантата на школската директорка Анатолия Пенчева.

Извършителката е майка на четири деца, а съпругът й в момента е в затвора за кражби. 

Инцидентът в селкото училище се разиграл в четвъртък около обяд. Час преди да спретне престъплението, Г.С. отишла при кмета на Михалич – Нежмедин Ахмедов. Разказала му, че мъжът й, който е рецидивист, отново влязъл в затвора за серия обири и поискала от него да й ходатайства , за да измести четирите си деца от Девня в училището в село Михалич.

Това се случило по време на зимната ваканция, уточни Ахмедов. Мъжът провел разговор с директорката и работата била уредена. По-късно в телефонен разговор кметът и директорката на основното училище "Васил Левски" си споделили, че Г.С. не е ходила в сградата.

На следващия ден обаче Пенчева потърсила Ахмедов и му споделила, че многодетната майка е влязла тайно в училището й я обрала. Засякла я на камерите как влиза в празната сграда и й задига парите и документите.

”Никого не е имало в школото в този момент. Децата са били във ваканция, жените от помощния персонал са разтоварвали дърва, а директорката е напуснала кабинета за малко, като го е оставила отключен”, разкри кметът на Михалич. 

След като научил за кражбата, Ахмедов се обадил на полицая от селото, който разпитал Г.С. и установил, че именно тя е извършителката на наглата кражба. ”При срещата с униформения, веднага си призна, че е задигнала портфейла. После вещите бяха намерени у нея и върнати на собственичката”, уточни Ахмедов за Topnovini.bg. 

От полицията съобщиха, че по случая е образувана преписка, а материалите са докладвани на прокурор от Девня. 

Четири дни по-късно, в село Червенци, 15-годишен ученик разбил вратата на класна стая в училището и откраднал таблета на 53-годишна жена. И този случай  е приключил с преписка, а вещта е върната на собственичката, заявиха от пресцентъра на варненската полиция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама