Вкараха в затвора наркомана, откраднал кутия с дарения за болно дете

16:33, 10 фев 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненската районна прокуратура приведе в изпълнение наказанието "лишаване от свобода“ на 28-годишния наркоман Мартин Коларов, който в съучастие открадна кутия с дарения за болно дете, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение. Подсъдимият се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, по силата на което ще лежи в затвора за срок от 10 месеца при първоначално строг режим. Приведена в изпълнение е и деветмесечната му присъда по друго дело.

Съучастничката на Коларов – 29-годишната Дияна Русинова, също се призна за виновна и прие да изтърпява условно наказание "лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, отложени с 3-годишен изпитателен срок.

Двамата откраднаха на 9 ноември 2015 година кутия с дарения за събиране на средства за лечение на болно варненче, оставена на касата на магазин "Сакар“ във Варна. След подаден сигнал от управителя на магазина и пуснат в интернет видеозапис от охранителните камери в търговския обект, запечатали кражбата на двамата, Районната прокуратура във Варна образува незабавно досъдебно производство.

В резултат на извършените действия по разследването двамата крадци бяха издирени и задържани. По искане на наблюдаващия делото прокурор Десислава Йотова съдът им наложи постоянни мерки "задържане под стража“. Мартин Коларов и Дияна Русинова останаха в ареста два месеца и половина.

Откраднатите дарения за болното дете в размер на около 120 лева бяха възстановени от двамата извършители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама