Варненски магистрати и децата им с космически влогове в КТБ

17:02, 10 фев 16 25 1163 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненските магистрати са едни от "най-спестовните" в страната, сочи справка в архивите на фалиралата банка КТБ. За никого не е тайна, че съдии, прокурори и следователи получават високи възнаграждения, но дали депозитите им в лева и евро са заделени именно от заплати – това трябва да кажат оторизираните спецслужби.

Оказва се, че сред спестовниците е дори дъщерята на шефката на Апелативния съд Ванухи Аракелян, която е успяла да спести 2 872.47 евро.

Мара Христанова от Варненския апелативен съд пък е заделила за черни дни цели 135 хил. лева, а колежката й Димитрина Петрова  – с около 30 хиляди по-малко.

Цели 300 хил. лева е успял да спести мъжът на съдийката Даниела Томова. За сравнение баш шефката на Темида Ванухи Аракелян е имала на депозит 5 пъти по-малко от него. Но пък нейният съпруг Аракел е бил доста заможен преди банката да фалира. Той е вкарал малко над 100 хил. лева и още 11 бона в евро. Незнайно защо обаче Ванухи Аракелян е теглила кредит от КТБ на стойност 140 хил. лева и още 50 бона в отклонение от обявените от банката условия. За сметка на това тя е успяла да изплати тези задължения само за 3 години.

Голяма спестовница се оказа и Александра Ганева, съпруга на бившия заместник-кмет на район "Младост" Цончо Ганев, дясна ръка на общинския съветник и лидер на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов. Патриотката е осигурила на семейния бюджет цели 111 761 лева, които е вкарала в банката. 

Бившата шефка на Административния съд във Варна Анелия Цветкова, която бе закована с подкуп и впоследствие осъдена, е депозирала точно 26 989.44 лева в КТБ.

Някогашният заместник на кмета Кирил Йорданов – проф. д-р Христо Бозов, е беден европеец, според данните. В български лева той е притежавал едва 11 лева на влог и около 2 хил. евро. 

Направо опряла до социални помощи е съпругата на съдия Димо Димов от Окръжния съд във Варна – Величка. Тя е успяла да депозира в изгорялата банка едва 3 лева и 93 стотинки, вероятно пестейки от закуски и кафета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама