Затворническо общежитие край Варна заприлича на луксозен хотел

18:10, 10 фев 16 25 2553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на правосъдието ще продължи екшън плана за подобряване на материалните условия в местата за лишаване от свобода. Това заяви заместник-министърът на правосъдието Красимира Филипова при откриването на обновеното затворническо общежитие в село Разделна към Варненския затвор.

Капацитетът на модернизираното затворническо общежитие е до 276 лишени от свобода. Предвижда се общежитието в Разделна да разтовари един от най-пренаселените затвори у нас – този във Варна, като в него ще могат да бъдат преместени около 100 лишени от свобода, които в момента търпят наказанието си във Варненския затвор.

Преди ремонта общежитието във варненското село разполагаше с 24 спални помещения. Сега там има 68 обновени килии със самостоятелни санитарни възли. Спалните помещения са с нова PVC дограма, а за всеки лишен от свобода са монтирани шкафче, закачалка за дрехи и маса с табуретки. Вратата на всяка нова килия е снабдена с многофункционална брава с възможност за командване от централизирана система на етажа.

Освен преустрояването на килиите е извършен основен ремонт на общата баня и съблекалня, както и на бръснарницата и пералното помещение. В общежитието е изградено и ново бойлерно помещение, а бани с мивки има на всеки един от трите жилищни етажа.

Направен е основен ремонт на целия покрив. Изградени са стаи за групова работа и павилион за постовия надзирател, оборудван с всички необходими средства за управление по сигурността на етажа.

От днес лишените от свобода в Разделна ще се хранят в изцяло ремонтирана затворническата столова, с ново обзавеждане и подновен кухненски блок.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Валентина Атанасова 11:37, 21 авг 23

Здравейте синьт ми е в затвора село Разделна от 08.08 23 нямам връзка с него обаждах се на варненския затвор дадоха ми тел на Разделна но явно е невалиден винаги дава заето Работя в Австрия в момента не мога да се прибера незнам кьм кого друг да се обърна за помощ дали е възможно вие като журналисти да разберете какво се случва оплаквал ми сее много пъти че е бил бит и че има проблеми страхувам се много моля ви за сьдействие той се казва Николай Бисеров Кирков р.18.03.1997г винаги ми се обаждаше на седмицата веднъж моля ви помогнете ми

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама