Представят Стара Варна на изложение в София

16:00, 11 фев 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Връщане към културата и духа на Варна от началото на XX век - такава ретроспекция е представена на най-голямото туристическо изложение "Ваканция Спа ЕКСПО“ в София, което продължава до 13 февруари.

Щандът на общината, с площ 24 кв. м, е изработен по специален проект, разделен тематично на две - Стара Варна и съвременна Варна, съобщи Ирина Угринска, главен експерт в дирекция "Туризъм“. Част от него е брандирана с ретро снимки и интериор от началото на XX век, когато са били открити първите морски бани в България и е било сложено началото на морския ваканционен туризъм. Посетителите имат възможност да си направят безплатни ретро снимки с костюми от онова време.

Успоредно с това е представена и днешна Варна - със снимки на новите проекти, реализирани в града през последните две години. "Интересът към щанда е голям! Заедно с колеги от дирекция “Култура и духовно развитие“ запознаваме посетителите с новите възможности за почивки и развлечения в морската столица, както и с богатата културна програма на общината", коментира Угринска.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама