Решават за грипната ваканция във Варна до часове

08:12, 12 фев 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 10 на сто са се увеличили болните от грип в някои варненски училища само за ден. Броят на засегнатите и в детските градини също е висок, съобщи директорът на образователната дирекция Лилия Христова. 

Ако и от Регионалната здравна инспекция потвърдят данните, вероятно ще бъде обявена грипна ваканция още днес. Това обаче не се случи. Подробностите вижте ТУК

Най-много отсъстващи има в помощното училище “Братя Миладинови". 18 процента от възпитаниците на Първа езикова гимназия са останали да се лекуват у дома през вчерашния ден. Почти една пета от децата не са посетили занятия и в ОУ “Отец Паисий“, СОУ “Неофит Бозвели“, СОУ “Найден Геров“. Заради грип отсъствия имат и 13 на сто от учениците в СОУ “Елин Пелин“. 

Около 200 малчугани са заболели от грип и от детските градини във Варна. Най-много болни деца има от “Маргаритка“, “Моряче“, “Звънче“ и “Слънчо“. 

Очаква се по-късно през деня да стане ясно дали във Варна ще бъде обявена грипна ваканция. Това ще се случи след като експертите и лекарите обобщят и последните резултати от изминалото денонощие, съобщиха от здравната инспекция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама