Кметът на Варна се срещна с посланика на Германия у нас

15:41, 12 фев 16 / Политика 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Федерална Република Германия у нас Н. Пр. Детлеф Лингеман. По време на визитата двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на двустранните отношения между Варна и побратимения район Аймсбютел в Хамбург, както и разширяването на сътрудничеството с други градове.

"Варна винаги е била в отлични отношения с германските си партньори. Пример за това е предстоящият бизнес форум, който планираме да проведем във Варна в края на тази година, организиран съвместно с район Аймсбютел и Почетното консулство на Германия във Варна", каза по време на срещата кметът.

Той отбеляза и традиционно добрите възможности, които градът предлага в областта на висшето образование. "Постоянно нараства броят на германските студенти, които избират Варна за своето академично образование. Към момента те са над 500", каза Портних.

"Варна представлява една особена ценност за мен, тъй като всяка година тук идват хиляди германски туристи. Особено се радвам да науча, че през тази година се очаква броят им да нарасне", каза посланик Лингеман.

Дипломатът сподели, че Варна е била първата дестинация, която той е посетил със своята съпруга при идването си в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама