Пуснаха наркодилър под домашен арест

13:21, 29 мар 16 25 935 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският апелативен съд пусна под домашен арест Божан Цонев, разследван за разпространение на наркотици. 20-годишният дилър досега търпеше най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, определена му от Окръжния съд във Варна.

Варненецът е задържан преди 12 дни при планирана полицейска акция, след оперативна информация, че продължително време продава различни по вид забранени от закона вещества. От тайник в автомобила му и от дома му полицаите иззели 32,78 грама марихуана, 7,04 грама кокаин, 3,54 грама амфетамини и 2 електронни везни.

Втората съдебна инстанция споделя извода на ВОС, че събраните доказателства, материали и иззетите вещества обосновават предположението, че младежът е автор на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. И двете инстанции намират, че няма опасност Цонев да се укрие от наказателно преследване, но Апелативният съд не споделя извода, че обвиняемият може да извърши друго престъпление.

Аргументите са, че младежът е съдействал за разкриването на обективната истина както по досъдебното производство, за което е привлечен като обвиняем, така и за друго наказателно производство. Въпреки че вече е бил предаван на съд за документно престъпление, Божан е с чисто съдебно минало, тъй като е бил освободен от наказателна отговорност и административно наказан с глоба от 1000 лева.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се изменя мярката за неотклонение на Цонев, е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама